Pokloni za krizmu

Za mnoge mlade ljude potvrda znači važan korak prema duhovnoj svijesti, a ujedno je i njihov prvi korak prema odrasloj dobi. U usporedbi s drugim vjerskim ceremonijama poput krštenja i prve pričesti, krizma se često doživljava kao prisniji trenutak koji krizmanik dijeli sa svojim najbližim članovima obitelji i prijateljima. Često postoje velike fešte i zabave s puno gostiju, ali tradicija se razlikuje od mjesta do mjesta.

Među raznim ljudima na ceremoniji krizme bitna je posebno jedna osoba: muški ili ženski kum, ovisno o tome je li krizmanik dječak ili djevojčica.

Ali tko su kumovi ?

Muškarci i žene koji su kumovi krizme djeluju kao uzori i mentori dječaku ili djevojčici koji se pripremaju za primanje sakramenta. Obično ih krizmanik i njihovi roditelji odaberu među najpovjerljivijim, najbližim članovima obitelji koji će dječaku ili djevojčici pomoći u uspješnoj budućnosti.

Izbor ne mora nužno biti član obitelji: kum se može odabrati među obiteljskim prijateljima, pogotovo kad krizmanika znaju od rođenja i s vremenom su izgradili poseban odnos. Dakle, odabir kumova odvija se prirodno, a odabrani muškarac ili žena više su nego sretni što su dio planiranja proslave. U stvari, kuma ili kum rješava mnoge zadatke, uključujući pomoć obitelji u organiziranju zabave, odabir odijela koje će odjeveni nositi.

Zahvala kumu

Sponzor, kum krizme predstavlja referentnu točku, uzor u životu, sigurnu luku kojoj se uvijek možete obratiti za pomoć. Zbog toga je tradicija da se krizmanik na dan svečanosti zahvali svom sponzoru posebnim darom.

Ako je običaj da svaki gost dobije poklon kao uspomenu na ovaj važan događaj, muškarcu ili ženi koji djeluju kao kumovi treba dati nešto uistinu posebno. To bi trebao biti dar koji simbolizira tu duboku vezu između njih i osobe koja se potvrđuje.

Izbor obično pada na osobni i dragocjeni dar koji pokazuje osobi koja ispunjava ovu važnu ulogu kao mentor koliko smo zahvalni na njezinom vodstvu. Naš prijedlog? Nakit koji možete nositi svugdje što je prekrasan podsjetnik na ovu važnu vezu.

Pokloni za kume

Što može biti moćnije i značajnije od nakita kada je riječ o značajnom daru? Zahvaliti sponzoru nečim odabranim samo za nju znači odabrati simbol koji predstavlja vašu posebnu vezu i koji može zadržati kod sebe gdje god stigne.

Chakra Butterfly. Ova elegantna narukvica simbol je duhovne preobrazbe i promjena, odnosno traženje i postizanje sklada između duha i tijela. Izrađena je od nehrđajućeg čelika i upotpunjena Swarovski kristalima.

Radije bi kumi poklonili ogrlicu ? Tu je Guess Heart Warming jednostavna, ali i upečatljiva ogrlica s dva privjeska od kojih je jedan ukrašen Swarovski kristalima i Guess natpisom. Odlično se uklapa u svakodnevne outfite, ali i u one za nešto posebnije prigode. Možda ipak naušnice? Predlažemo Guess naušnice. Je li vaša kuma zabavna, mlada, aktivna žena? Želite li joj dati moderni nakit koji ide uz njezinu svježu i duhovitu osobnost? Otkrijte sve boje kolekcije Brosway!

Savršena ideja za poklon: odgovarajući nakit
To već često radite sa svojim najboljim prijateljima, ali to je savršena ideja kad god želite odjenuti nešto što predstavlja bilo kakvu posebnu vezu: o čemu govorimo? Odgovarajući nakit! Odaberite isti nakit i za sebe i za kumove i nosite ga cijelo vrijeme kako biste jedni druge držali blizu.

Pokloni za kuma
Muški kumovi također zaslužuju poseban poklon za krizmu, prema uobičajenoj praksi u mnogim zemljama. Za njega je savršen izbor ručni sat. Nećete pogriješiti izaberete li neki od poznatih brendova ručnih satova, izbor je stvarno velik na stranici satovi.com možete birati između velikog broja poznatih brendova. #KrizmaSituacija